За пета поредна година 15 ученици от ПГ по туризъм „Александър Паскалев“ взеха участие в триседмична лятна практика в перлата на Канарските острови – град Пуерто де ла Круз на испанския остров Тенерифе. Бъдещите ресторантьори и хотелиери усъвършенстваха професионалните си умения под вещото ръководство на наставниците си от два четиризвездни хотела. Младежите участваха в приготвянето и сервирането на традиционна испанска кухня – паеля, тапас, тортила, гаспачо, ястия от риба и морски дарове. Барманите приготвяха испански коктейли и любимата на испанците Sangria.

В свободното си време учениците се запознаха с културата и традициите на Канарските острови. Те се забавляваха в двата най-големи парка – Сиам парк, известен с водните си атракции, и в Лоро парк, където наблюдаваха екзотични растителни и животински видове. Насладиха се и на шоу с делфини и косатки.

В последния си работен ден учениците от „Александър Паскалев“ приготвиха българска баница, с която нагостиха испанските си колеги и им подариха сувенири за спомен от България.

Традиционната за Гимназията по туризъм международна ученическа практика е по проект „Бъдеще“ на програма „Еразъм +“, реализиран съвместно със сдружение „Брейн груп“. Ръководител на групата от „Александър Паскалев“ бе учителят по професионална подготовка Живка Димитрова. На финала мениджърът на хотел „Weare La Paz“ Коре Кова поздрави учениците и им връчи сертификати за успешното представяне.