Кукла – талисман на ученици от хасковската Професионална гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ и още 6 държави ще обиколи забележителности във всички тези 7 страни по света.

Името на куклата е Тереза и е избрано след гласуване на учениците от страните партньори по проекта. Кръстена е на майка Тереза и британския министър-председател Тереза Мей, която инициира напускането на ЕС.

Талисманът ще обиколи всички 7 държави в рамките на нов проект, по който работи хасковската гимназия. По него учениците имат възможност да се запознаят с европейското културно наследство.

Предишният проект „Съседи (Културен мост между съседски народи)“, реализиран от хасковската гимназия, бе удостоен с Трета награда на Церемонията за връчване на националните eTwinning награди в София, похвалиха се от училището. По проекта работиха ученици от специалностите Организация на хотелиерството, Кетъринг и Организация на туризма и свободното време, ръководени от Бинка Гаджева. Преди месец проектът беше удостоен с национален и европейски знак за качество. Той беше реализиран в партньорство с училища в Ксанти, Гърция, и Силиври, Турция.

Проектът получи национален знак за качество.