Най-добрър млад готвач, сервитьор и хлебар-сладкар бяха избрани в ПГ по туризъм „Александър Паскалев“ след проведените училищни кръгове на състезанията по професии. В категорията „Най-добър млад готвач“ първа стана Борислава Борисова от 11 „а“ клас, специалност „Кетъринг“. Участниците демонстрираха умения, творчество и иновации в приготвянето на предястие с бутер тесто и основно ястие от свинско месо. Оценките в тази категория бяха поставени от жури от преподаватели по професионална подготовка и готвачи от елитен хасковски ресторант.

В категорията „Най-добър млад сервитьор“ първо място зае Камелия Милева от 11 „б“ клас, специалност „Организация на хотелиерството“. Тук състезателите демострираха умения в обслужването на клиенти „А ла карт“ – поднасяне на меню от сервитьора на клиентите, избор на определени асортименти, зареждане на необходимите прибори и посуда и съчетаване с подходящи напитки.

В категория „Най-добър млад хлебар-сладкар“ първото място зае Дарина Иванова от 12 „г“ клас, специалност“Производство на сладкарски изделия“. Класираните ученици ще представят гимназията в края на март в регионалния кръг на състезанията по професии във Велинград.