Main Menu
Top Menu

Практика в Римини – 2019

15 ученици от хасковската Гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ заминаха на 20-дневна практика в един от най-известните курорти на Адриатическото крайбрежие – Римини, Италия. Там бъдещите ресторантьори и хотелиери ще стажуват като готвачи, сервитьори и барм

ани. Международната практика е традиционна за училището и е осигурена по проект на програма Еразъм +. Гимназистите имат възможност да придобият професионални умения в различни европейски страни, като участието им е напълно безплатно за тях. Освен работата в европейските ресторанти и хотели, по време на практиката младежите имат възможност и за забавления – за тях е предвидена и богата културна програма.

След месец, през юли, друга група ученици от „Александър Паскалев“ заминава на европейски стаж на най-големия от Канарските острови – Тенерифе.

Двете групи ученици преминаха и през предварителна езикова подготовка по италиански и испански език. След международната практика те ще получат и международни сертификати, които ще им дадат възможност за още по-успешна реализация на пазара на труда след димпломирането им.