ПГ по туризъм „Александър Паскалев“ се включи в Панорама на професиите, организирана от РУО Хасково на 06.06.2024 г., в изпълнение на дейност 9 по проект BG05SFPR001-3.001 „Модернизиране на професионалното образование и обучение”, финансиран по Програма „Образование” 2021-2027, съфинансиран от Европейския съюз.

В програмата за откриване на събитието гимназията по туризъм участва с модерен танц в изпълнение на мажоретния ú състав и народен танц „Джиновска задявка“, изпълнен от участници от клуб „Фолклорни ритми“.

На площад „Свобода“ пред Областна администрация гимназията представи своя план-прием на изпровизирани щандове.

Учениците от специалностите Кетъринг и Производство на хляб, хлебни и сладкарски изделия подредиха свои кътове и седмокласниците имаха възможност да опитат приготвените от гимназистите вафлени фунийки с течен шоколад и ванилов крем, шоколадови трюфели, брускети с маслинова паста и зеленчуци, коктейлни хапки, палачинкови ролца с извара и шунка. В горещия ден хит станаха освежаващите многопластови безалкохолни коктейли на тяхната маса.

Ученици от специалност Рекламна графика рисуваха на открито и показваха на малките ученици как се работи с графичен таблет. Подредиха изложба на картини, плакати, магнити и ЗД модели, изработени по време на учебната им практика.

При презентиране на професията си учениците от специалност „Организация на хотелиерството“ заложиха на иновациите и представиха свои туристически продукти чрез специален QR код.

Специалност „Съдебна администрация“ пое отговорността да представи план-приема, проектите, по които се работи в гимназията и училищния живот.

Всеки седмокласник получи за спомен бисквитка и бонбон с логото на проект „Модернизиране на професионалното образование и обучение”.