Ден на професиите с мото „Всеки спомен е вкус…“ организира  ПГТ „Александър Паскалев“  за седмокласниците в Хасково на 15. май.

Под формата на атрактивно изложение на открито бяха представени професиите, за които ще има прием тази година в гимназията по туризъм. Учениците от специалностите Съдебна администрация, Рекламна графика, Организация на хотелиерството, Кетъринг и Производство на хляб, хлебни и сладкарски изделия подредиха свои кътове и седмокласниците имаха възможност да видят на живо продуктите, които са създали гимназистите, и удовлетворението, което те изпитват въпреки дългите часове работа в училищните работилници и кабинети.

Сред официалните гости на събитието бяха кметът Станислав Дечев, началникът на РУО Хасково Силвия Касабова и експерти, председателят на Окръжния съд Миглена Тянкова, председателят на Районен съд – Хасково Пламен Георгиев, работодатели и партньори на гимназията, с чиято помощ гимназията по туризъм се развива и обучава кадри, които се реализират успешно.

Специален гост на празника на професиите беше Бети Василева от „Дивата ферма“, която е дългогодишен партньор на гимназията. Заедно с един от гимназистите от специалност Кетъринг тя приготви на живо за публиката гюзлеми с био телешко и булгур.

Ден на професиите е в изпълнение на дейност 9 по проект BG05SFPR001-3.001 „Модернизиране на професионалното образование и обучение”, финансиран по Програма „Образование”2021-2027, съфинансиран от Европейския съюз.