Представянето на Стефан Живков и Надежда Георгиева от 11 клас, специалност Кетъринг, на Регионалното състезание по професии на 15 март в Бургас ги класира за Националното състезание, което ще се проведе следващия месец в Златни пясъци.

В оспорвано състезание между 18 училища Стефан зае 5 място в категория “Най-добър млад готвач”, а Надежда 6 място в категория “Най-добър млад сервитьор”.

В рамките на 2 часа Стефан приготви 3 порции студено предястие от мариновано цвекло, тиква, спанак и орехови бонбони с извара и 3 порции балканска пъстърва със спаначен фарш, гарнирана с ризото от лимец, пюре от земна ябълка, торнирани задушени моркови,  ленти от тиквички с тиквено семе и черен сусам,  шафранов сос и чипс. За соса от шафран получи грамота за най-добър сос.

Надежда бе отличена с грамота за най-добра комуникация с гостите.

Ръководството изказва своята благодарност и поздравява състезателите и техните преподаватели г-жа Иванка Сакутова, г-н Красимир Тодоров и г-н Николай Славов за добрите резултати. Вярваме във вас и вашите умения и очакваме призови места на Националното състезание в Златни пясъци!