Димитровградската художествена галерия „Петко Чурчулиев“ показва частна колекция от графики на известни френски импресионисти и излага експозиция на едни от най-известните плакати на полската школа. Това дава идея на учителите Даниела Боева и Станимир Велев да проведат часовете си по история на изкуството и рекламна графика извън училище сред произведения на известни творци, които да вдъхновят учениците от специалност „Рекламна Графика“ за следващите им проекти.

Г-жа Боева запозна учениците ….

Емилия Стоева, куратор на изложбата,

Александър Гюмюшев от 11 клас се включи с изпълнение на пианото в галерията.

В друга зала на галерията учениците разгледаха изложба с полски плакати на театрални и кино продукции, а г-н Велев, учител по рекламна и компютърна графика, ги запозна с особеностите на полската школа, в която са едни от най-добрите творци в тази област.

Младите дизайнери Той припомни за задачата на дизайнера да направи плаката така въздействащ, че само за няколко секунди зрителят да получи нужната информация и да поиска да посети събитието, . 

Въпреки дъждовното време учениците успяха да разгледат и изложбата на тема „Музикален плакат“ пред Историческия музей в Димитровград. Тук задачата им бе да открият 8-те принципа на добрия дизайн в експонатите – композиция, фокус, близост, йерархия, баланс, контраст, ритъм и бяло пространство.

На уроците с ученици от 11 и 12 клас, специалност Рекламна графика, присъстваха и ученици от 9 клас и техния учител по професионална подготовка г-жа Белева, за да ……………