Ученици от хасковската Професионална гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ се завърнаха от двуседмична практика в испанския курорт Малага на средиземноморското крайбрежие по програма Еразъм+.

Бъдещите ресторантьори и хотелиери придобиха професионални умения и опит в едни от най-посещаваните и реномирани ресторанти в центъра на града. Ръководени от своите наставници, учениците се запознаха с организацията на работа в испански ресторант, усвоиха нови техники и технологии на приготвяне, представяне и сервиране на типични испански ястия, десерти и напитки. Подобриха знанията си по английски и испански език. В края на своята практика получиха сертификати, удостоверяващи придобитите знания и умения.

Гимназистите бяха настанени в централната част на Малага, съвсем близо до пристанището и плажа, а топлото време позволи да се възползват от всичко това – разходки по широките булеварди, покрай кокетни кафенета и магазинчета, скрити сред зеленина и цветя, модерни бутици на известни брандове, музеи, ресторанти с прекрасна морска кухня, слънчеви бани на плажа. Градът на Пикасо и Антонио Бандерас предложи на хасковските ученици много емоции, неочаквани преживявания и приятелства.

В почивните дни младежите имаха възможност да се докоснат до богатата култура и традиции на Испания. Те посетиха Гранада, една от перлите на Андалусия, и замъка Алхамбра, където се насладиха на забележителна архитектура и прекрасни гледки. Удивление предизвикаха у тях и тузарските плажове и заведения на Марбея, най-известният морски курорт в Европа.

Предстои разпространение на резултатите от международната практика на гимназистите под формата на демонстрации пред останалите ученици и споделяне на добри практики с колеги от други професионални гимназии.