Училищният живот е изключително разнообразен с клубовете по интереси. Те внасят много вълнуващи и приятни емоции не само за учениците, включени в тях, но и за всички останали. Ето и някои моменти от техните изяви:

Клуб „ЕСНО“ с ръководител г-жа Живка Чакалова

Клуб “ECHO/E-European C-Culture, H-Habits, and O-Origins/” има за цел да подобри чуждоезиковите компетентности на учениците чрез общуване на английски език, както и усъвършенстване на уменията за работа в екип и обогатяване на общата им култура. Участниците в проекта търсиха, синтезираха и споделяха информация за празници, традиции и обичаи от различни европейски страни, които имат сходна символика. Основна цел беше да се открие и популяризира това, което ги сближава.
Идеята на проекта е породена от факта, че днешните младежи, за съжаление, все по-малко се интересуват от традициите и културата както на собствената си държава, така и на останалите страни по света. С връщането назад към корените, ще се опитаме да дадем отглас на старите традиции и как те са се трансформирали в наши дни, какво се е запазило и какво се е променило.

Клуб „ФОЛКЛОРНИ РИТМИ“ с ръководител г-жа Даниела Христонова

Клубът е пазител на българските традиции. Под ритъма на фолклорните танци участниците ни потапят в магията на народни обичаи, свързани с различните български празници.
Коледен буенек

Пъстър Великден

Клуб „Travel influencer“ с ръководител г-жа Елена Димитрова

Клуб Travel influencer предоставя възможност на бъдещите хотелиери да общуват с ученици от гимназии по туризъм от Молдова, Румъния и Турция. Младежите представят по модерен и атрактивен начин различни туристически обекти и забавления. Създадените продукти се презентират от участниците в клуба на eTwinning междучасия и се споделят в сайта Travel influencer.

https://travelinfluencer.weebly.com/

Клуб „Декорация на хлебни и сладкарски изделия“ с ръководител
г-жа Ваня Михова
Сръчните ръце на малките сладкари успяват да внесат празнично настроение и в делничните дни. Те успяха да усвоят основни умения по декориране на хлебни и сладкарски изделия, научиха се да работят с пластична маса, шоколад, тесто и да изработват различни декорации от тях.

Клуб „Екоучилище“ с ръководители г-жа Юлия Бозова и г-жа Лидия Несторова

Екоучениците изработиха лого на клуба и изготвиха презентация и викторина на тема „Природата – наш дом“.
Събраха материали за изработване на екологични продукти.

Изготвиха правила за водене на природосъобразен начин на живот. Изработиха продукти от отпадни материали.

Клуб „Младши посланици“ с ръководители г-жа Стамена Марашева и
г-жа Татяна Тодева

Клубът на младшите посланици провежда разнообразни дейности всяка учебна година, а тази е училище от трето ниво на Програмата за училища посланици на европейския парламент. Като училище на най-високо ниво, нашите посланици бяха поканени да бъдат модератори на дейност на регионалната среща на училища посланици и да се срещнат с евродепутата Андрей Ковачев.

Клуб „Спорт и здраве“ с ръководител г -жа Ина Добрикова
Клубът внася красива емоция в училищния живот.

Клуб „Виртуален туризъм“ с ръководител г-жа Живка Димитрова
Участниците в клуба се запознават с един от най – новите видове туризъм – виртуалния. Целта на клуба е да възпитава учениците да опазват природата, да бъдат съпричастни с проблемите на околната среда и да се стремят към устойчиво развитие.

Клуб „Приложни изкуства“ с ръководител г-жа Даниела Боева

Красота излиза от ръцете на участниците в клуба. Тяхното въображение се превръща в изящна магия, озаряваща всеки празник.

Клуб „Фюжън кухня с ръководител г-жа Иванка Сакутова

Такъв цветен, пъстър, вълнуващ и разнообразен е всеки ден със Заниманията по интереси в Професионална гимназия по туризъм „Александър Паскалев“.