Main Menu
Top Menu

Учител от гимназията по туризъм с награда за принос в развитието на иновациите в българското образование

Елена Димитрова, учител по английски език в ПГТ „Александър Паскалев“ бе отличена като най-успешен иновативен учител от Хасковска област на Национален форум “Училищата с иновации за бъдещето”, организиран от министерството на образованието и науката.

Наградата бе присъдена за работата ú по въведения в училището иновативен предмет Учебна практика по технология на хотелиерското обслужване и английски език.

На официалната церемония в София бяха наградени 36 учители от цяла България със значителен принос към развитието на иновациите и съвременното образование. Основни акценти в събитието бяха работата на  учителите, които вдъхновяват, както и стремежът и похватите за изграждане на по-качествено и модерно образование. На форума присъстваха най-успешните учители, директори и министри на образованието. Представени бяха иновациите на наградените учители и майсторски класове за иновации в образованието.

Професионална гимназия по туризъм “Александър Паскалев” е иновативно училище от 2018 година, когато бе въведено съдържателно-езиково интегрирано обучение в часовете по учебна практика по технология на хотелиерското обслужване и английски език. През настоящата учебна година се прилага проектно-базирано обучение в часовете по чужд език по професията на учениците от специалност Кетъринг, Организация на хотелиерството и Рекламна графика.