С разнообразие от дейности ПГ по туризъм „Александър Паскалев“ отбеляза Европейския ден на спорта. Денят започна със сутрешна гимнастика, която зареди и активизира ученици и учители с положителна енергия. След часовете се проведе турнир по футбол между 8 и 9 клас, както и състезателни щафетни игри. Победителите получиха награди. Учениците имаха възможност да опитат нови активни занимания като кангоджъмп, за да намерят спорт, който им доставя най-голямо удоволствие и им помага да растат здрави и силни.

Мотото на кампанията тази година е Спорт #Без Отпадъци и цели насърчаване на здравословния начин на живот чрез спорт и физическа активност и въвличането на учениците в опазването на околната среда.

По повод вчерашния Световен ден на Сърцето, учениците от 10б клас, специалност Организация на хотелиерството,  организираха флашмоб в двора на училището и се запознаха със сърдечно-съдовите заболявания и тяхната превенция. Гимназисти от 11б клас подкрепиха инициативата за физическа активност, като се включиха в почистване на екопътека „Цар Иван Асен  II“. Дейността бе организирана заедно с  Туристически информационен център – Хасково.