Main Menu
Top Menu

Злато и национално признание за Гимназията по туризъм в Хасково

Ученичка от ПГ по туризъм „Александър Паскалев“ спечели приза „Най-добър млад хлебар-сладкар на България за 2022г.“ и първо място на Национално състезание по професии, което се проведе от 18 – 20 април в столицата. Това е поредно отлично представяне на ученици от ПГ по туризъм „Александър Паскалев“- Хасково на национални състезания по професии.

В тазгодишната оспорвана надпревара взеха участие състезатели от 26 професионални гимназии от цялата страна. Работата им бе оценена от авторитетно жури с председател шеф Стефани Младенова и членове шеф Ради Стамболов и сладкари от МЕТРО академия. С изключителна прецизност, творчество, бързина и професионализъм се открои състезателката Фатме Мусин от Гимназията по туризъм в Хасково. Тя приготви и представи пред журито по три порции от еклери от парено тесто с шамфъстък и шоколад и козуначета с портокалови корички, червена боровинка и бадеми. Изделията впечатлиха журито с балансиран вкус и иновативност. Презентацията ѝ бе безупречна и на професионално ниво, без нито една забележка от журито.  Възпитаничката на хасковската Гимназия по туризъм бе поздравена от  всички членове на журито за перфектната работа, самообладание и отлична организация на работното място.

Брилянтното представяне на състезателката бе отличено с две купи, два златни медала и куп други награди. Това са чек за обучение на стойност 500 евро от HRC Culinari ACADEMY, чек за обучение на стойност 1000 евро от Висше училище по мениджмънт – Варна и приз „Млад хлебар-сладкар на България–2022 година“ на Национална Кулинарна купа на България 2022.

Ученичката от 11.г клас на ПГ по туризъм „Александър Паскалев“,  специалност „Производство на слакарски изделия“, бе подготвена от инж. Ваня Михова – старши учител по професионална подготовка в областта на хлебопроизводството и сладкарството. Инж. Михова от години подготвя ученици за регионални и национални състезания, които традиционно се класират в топ 5 на България.