Още в първите дни след завръщането си в училище, ученици от клуба по занимания по интереси „Приложно-декоративни и изящни изкуства“ с ръководител Даниела Боева  се събраха отново, за да  творят ЗАЕДНО!

    При строго спазване на епидемиологичните мерки, в няколко поредни дни тематично се състоя работилница за мартеници. Събитията провокираха интерес и в другите класове и започна масовото производство на мартеници.

      Учениците демонстрираха познаване на традициите,  ентусизъм и въображение, сръчност, естетически нюх. Осмокласниците се  запознаха с материлите вълна и филц, с техните качества и особености, овладяха основните техники за обработка на им – сухо плъстене (иглонабиване) и мокро плъстене. В резултат на новопридобитите знания и умения и екипна работа изработиха красиви традиционни  мартеници. Не липсваха и артистични цветни решения – гривни, брошки, венци.

     Следващата тема заложена в програмата на клуба е „Пролетен букет лалета“ и ще бъде реализирана още идната седмица.  В часовете учениците ще работят с креп хартия и отново ще имат възможност да се изяват като артисти.