Единадесетокласници от специалност „Екскурзоводство“ и „Организация на туризма и свободното време“ на ПГ по туризъм „Александър Паскалев“ представиха първомартенската традиция. Баба Марта пристигна в училището, засмяна и с пъстри одежди, и заедно с бъдещите екскурзоводи и аниматори пожела на ученици и учители здраве, късмет и успехи в училище. Всички получиха ръчно изработени мартенички и късметчета. Проявата е организирана от преподавателите по учебна практика „Туристическа анимация“.

 В инициативата се включи и Наталия от 10 б клас, специалност „Организация на хотелиерството“. Чрез  куклен театър тя представи пред съучениците си легендата за мартеницата.

Във фоайето на училището е организиран и благотворителен мартенски базар, средствата от който ще бъдат дарени за лечението на двегодишния Георги от Хасково.  Всички мартеници са изработени от учениците. В клуб „Декориране на хлебни и сладкарски изделия“ по проект „Подкрепа за успех“ учениците изработиха сладки бисквити в традиционните за мартеничките цветове. Ръководител на клуба е г-жа Ваня Михова. Останалите мартенички са дело на децата от клуба по изкуства към училището с ръководител Даниела Боева.

Не за първи път учениците и преподавателите от ПГ по туризъм обединяват усилия и приемат благотворителността за своя кауза. Подадената ръка, независимо дали е под формата на топъл обяд, ръчно декорирани бисквитки или пъстри мартеници, сгрява сърцето и оставя дълбока следа, следата на поредната добрина.