Денят на осмокласниците в гимназията по туризъм стартира със сутрешна ведрина по повод Европейския ден на спорта в училище – 25 септември.  Заредени с енергия, в часовете по английски учениците научиха любопитни факти за езиковите семейства, каква е етимологията на някои думи, какво е ономатопея и други интригуващи факти за европейските езици. Убедени, че езиковото многообразие е средство за постигане на по-добро междукултурно разбирателство,  гимназистите отбелязаха и 26 септември – Европейски ден на езиците.

Специално внимание бъдещите кадри в туризма отделиха на Световния ден на туризма-27 септември. Учениците от 11 д клас, специалност „„Екскурзоводство“, подготвиха в часовете по туристическа анимация тематична изложба със сувенири, картини, чаши, рекламни материали и брошури, представящи забележителности на Хасково. В духа на българското гостоприемство учениците, облечени в традиционни носии, посрещнаха с вкусни сладки своите гости от Туристическия информационен център – г-жа Гергана Кючукова, директор, и Йорданка Георгиева, експерт – маркетинг и бивш възпитаник на гимназията.

Туристически информационен център – Хасково е дългогодишен партньор на гимназията и подкрепи инициативата на училището за отбелязване Деня на туризма.  Представителите на центъра проведоха открит урок пред ученици от специалност „Организация на хотелиерството“, в който ги запознаха с тяхната дейност и ролята на рекламата за развитието на туризма. От Туристическия център бяха подготвили викторина с награди, с която по забавен и атрактивен начин представиха на бъдещите хотелиери забележителностите на Хасково и региона.