Александър Вутов от Професионална гимназия по туризъм “Александър Паскалев” стана втори в международна онлайн викторина. Тя бе едно от събитията, с които  успешно приключи проектът на гимназията “Our Earth- our Responsibility” в платформата на училищата в Европа eTwinning.

За финал на международното сътрудничество учениците подготвиха електронна книга със снимки и информация за застрашената от изчезване флора и фауна на Европа. Проведена бе и онлайн викторина с въпроси на същата тема. Учениците от всяка страна подготвиха по въпрос за застрашено от изчезване животно или растение от тяхната родина и трябваше сами да търсят отговорите на останалите въпроси по време на интерактивната игра онлайн в платформата eTwinning. Състезаваха се не само по верни отговори, но и за време. Деветокласникът от хасковската Гимназия по туризъм Александър Вутов зае второ място сред общо 91 участници.

По време на последната си среща по проекта младежите споделиха своите впечатления от съвместните дейности и си благодариха за прекрасните преживявания и споделен опит през тази учебна година.

Проектът “Our Earth is our Responsibility” позволи на възпитаниците на гимназията по туризъм да реализират успешно много инициативи за опазване на околната среда и да подобрят уменията си за общуване на английски език чрез срещи с чуждестранни връстници.

През месец март Професионална гимназия по туризъм “Александър Паскалев” получи знак за eTwinning училище, който се присъжда на иновативни и приобщаващи училища.

Гимназията ще продължи да работи в платформата eTwinning  и през следващата учебна година. Новият проект на хасковското училище “Discover Europe!” събра най-голям брой гласове на Danube Region Seminar 2020 и ще бъде реализиран с партньори от Молдова, Украйна, Беларус, Турция, Австрия и България.