И тази година, макар и в условията на дистанционно обучение, ученици и учители от ПГ по туризъм „Александър Паскалев“ отбелязват всички празници от месец май – Деня на труда и на международната работническа солидарност, Гергьовден, Ден на храбростта и Българската армия, Деня на Европа, Деня на Светите братя Кирил и Методий. Празничното настроение завладя виртуалните класни стаи. За Деня на труда беше изготвено кратко видео „Историята на празника“. Гергьовден, както традицията повелява, върви ръка за ръка с добро настроение и вкусна храна. Той бе отбелязан с музикален видео поздрав от Христиана, Селин и Клуб „Фолклорни ритми“ към училището. Изработена бе и електронна книга „Гергьовденска трапеза“, събрала всичко за празника и празничните ястия. Гергьовденските събития включиха още презентация и проучване сред ученици от европейски страни за майските празници в платформата eTwinning.

В Деня на Европа се проведоха часове с ученическо самоуправление. В 8 в клас, специалност „Рекламна графика“ учителското място бе заето от ученичката Даниела Тенева. Темата на нейния урок на английски език беше свързана с един от най-големите проблеми на човечеството – замърсяването на околната среда. Учителката за ден бе подготвила презентация, интерактивно видео, работен лист за упражнение и интерактивни обобщителни въпроси. С голям интерес учениците от гимназията се включиха и в интерактивна игра в платформата Socrative, като в нея отбори се състезаваха със знанията си за Европейския съюз. Подготвени бяха презентация за ЕС и анкета „Какво знаем за Европейския съюз“. 

В момента училището се готви усилено за виртуалнато изпращане на випуск 2020 и за отбелязването на Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост. Целта на празничните инициативи е засилване на духовността, родолюбието, признателността и чувството на национално самосъзнание и гордост у учениците.