С разнообразна тържествена програма Гимназията по туризъм отбеляза патронния си празник – 7-ми ноември. На този ден преди 140 години в Хасково се е роден големият български книгоиздател Александър Паскалев, чието име носи училището. Гимназията отбелязва и 55 години от създаването си. Милен Вълчев от Регионален исторически музей– Хасково запозна учениците с личния живот на книгоиздателя. В програмата бяха включени още откъс от разказа „Мечтатели“ на Елин Пелин в изпълнение на Ивайло от 9“а“ клас и Александър от 11 „а“ клас, както и игра на английски език, подготвена от десетокласниците. В музикалната част на тържеството се представиха клуб „Фолклорни ритми“ към училището и Рада и Николай от школата по спортни танци към читалище „Заря“.

Директорът на училището Пенка Георгиева връчи грамоти и награди на най-активните по време на Паскалевите дни. В конкурса за ученическо творчество „Училището на бъдещето“ награда за есе взе Виктория Минчева от 10 „в“ клас, за проект – Наталия Делчева, Селин Иляз и Анна – Мария Хаджиангелова от 9 „б“ клас, за колаж – Радослав Петров от 12 „а“ клас, а за картина – Станимир Радев, отново от 12 „б“ клас. Отличени бяха най-добрите състезатели в играта „Аз обичам България“, проведена с помощта на мобилното приложение Kahoot. Наградени бяха най-добрите в спортните инициативи и най-активните в благотворителната кампания по повод патронния празник за набиране на средства и храни за дома за сираци към храм „Свети Николай“ в с. Нови хан.

15 ученици от гимназията получиха тържествено сертификатите си за участие в международна триседмична практика в Римини, Италия, проведена през това лято.

По време на тържеството за гостите и учениците бе подредена и атрактивна изложба на хлебни и сладкарски изделия.

В традиционните Паскалеви дни преди 7-ми ноември учениците посетиха още Паскалевата къща, организираха състезание „Сандвич направи-на човек в нужда помогни“, благотворителен базар, състезание по майсторско сгъване на салфетки и парад на сервитьора.