138 зрелостници изпрати тържествено Професионална гимназия по туризъм „Александър Паскалев“.  „На добър час“ им пожела директорът на училището Пенка Георгиева. В обръщението си към тях тя им пожела да извървят с достойнство своя житейски път, да имат куража да реализират всичките си мечти и изрази надежда, че в това училище те са се научили да бъдат добри хора.

Всички зрелостници, представили достойно училището в различни регионални и национални състезания през годините, получиха грамоти, медали и тениски с логото на гимназията, които да им напомнят за любимото училище в бъдеще.

Ученик на випуска стана Иванка Георгиева от 12 „б“ клас, специалност „Организация на хотелиерството“.

Гост на тържеството бе президентът на Ротари клуб Асен Костадинов, който връчи парична награда на абитуриентката  Росица Георгиева от 12 „А“ клас, специалност „Кетърнг“, за показани знания и старание през годините на обучение.

Директорът Пенка Георгиева получи медал от Випуск 2019 за Директор № 1.

12 „а“ клас с класен ръководител Йорданка Борисова бяха с бели тениски на тържеството. Класът, който през годините организира множество благородни инициативи, събра отново средства за благотворителност. 12 „е“ клас с класен ръководител Антония Козарева облякоха тениски с надпис „Отборът на Козарева“, а на любимата си класна подариха тениска „Най-добър учител“.

По традиция абитуриентите прочетоха посланието на миналогидишния випуск към тях и тържествено връчиха своето послание към випуск 2020.

Празничната програма включваше народна песен в изпълнение на Селин от 8 „б“ клас и Христиана от 10 „а“ клас и танци в изпълнение на клуб „Фолклорни ритми“ към училището с ръководител Даниела Христонова.

На финала на тържеството като символ на мечтите на младите хора в небето полетяха разноцветни балони и се извиха традиционни български хора.