Дарина Иванова от 12г клас на ПГ по туризъм „Александър Паскалев“ спечели призовото първо място в категория „Най-добър млад хлебар-сладкар“ в регионално състезание по професии във Велинград от 27 до 29 март. В надпреварата участваха ученици от 19 професионални гимназии. Състезателите показаха своите знания и умения в сладкарството, готварството, сервирането и барманството в конкурентна среда и бяха оценявани от професионално жури.

 Ученичката на ПГ по туризъм, коята се отличава със собствен почерк, с изключителна мотивация и с голямо желание за работа, се представи с две изделия. Пъвото е фокача-италиански хляб, гарниран с чери домати, зелени и черни маслини. Второто деконструиран десерт „Black Forest” – оригинален десерт, представен по модерен начин. Дарина ще представи Гимназията и на националното състезание по професии в Пловдив.

За отличната подготовка и мотивация на ученичката грамота получи и нейната преподавателка – инж. Ваня Михова.

Компетентно жури с председател Ради Стамболов наблюдаваше и оценяваше работата на младите сладкари, а наградите и грамотите връчи лично кметът на Велинград – д-р Коев.

Достойно се представиха и останалите ученици от ПГ по туризъм – Кирил Стоянов и Камелия Милева от 11б клас, специалност „Организация на хотелиерството“. Те показаха своите умения в готварството и сервирането.