Да им върви по вода в живота пожела на зрелостниците от випуск 2012 директорът на Професионална гимназия по туризъм “Александър Паскалев” Пенка Георгиева. “Усмихвайте се на живота, за да ви се усмихва и той”, посъветва абитуриентите Георгиева. Грамоти получиха най–добрите говач, сладкар, барман, отличени с призови места на регионални и национални състезания, както и най–добрите хотелиер, екскурзовод, икономист и мениджъри. Отличени бяха зрелостниците с литературни, спортни и артистични постижения. Грамота бе връчена и на госта на тържеството Мариан Годжев – главен готвач в хотелски комплекс “Романтика” – Свиленград, оказал безценна помощ на възпитаниците на гимназията в подготовката им за състезания.
Сертификати и дипломи Europass получиха официално и учениците, били на стаж през лято 2011 в италианския град Сесто Календе. Дипломите дават право на младежите да работят във всички европейски страни.
Абитуриентите отвориха посланието, запечатано в бутилка от випуск 2011, и го замениха със своето, което ще бъде прочетено догодина. Те подариха на Гимназията и традиционната книга с пожелания и символичния ключ на знанието. Голямата изненада бе торта, приготвена от самите ученици, с формата на любимото им училище.
Изпълнение на мажоретния състав към училището и на балет “Галаксико” включваше празничната програма за изпращане на зрелостниците. На финала се извиха и празнични хора.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *