През месец април участниците в Twinning проекта “Our Earth is our Responsibility” с ръководител Елена Димитрова организираха и осъществиха онлайн интервю с представители на фондация “Rewilding Rhodopes” /По-диви Родопи/.

Интервюто се проведе на английски език, за да бъде споделено с партньорски училища в платформата eTwinning с цел показване на дейности по опазване на околната среда в България.

Любезните домакини представиха любопитни факти от живота на птици и животни. Разказаха за причините за изчезване на някои от видовете, споделиха за дейностите, които предприемат за връщане на застрашени животни в естествената им среда и показаха по запленяващ начин своя добър пример.

Гимназистите проявиха голям интерес и показаха съпричастност към дейността на фондацията.

В края на разговора гимназистите получиха ценни съвети и насоки за бъдещата си професионална реализация. Специалистите от „По-диви Родопи” споделиха, че младежи, изучаващи туризъм и екскурзоводство, биха могли да открият чудесна професионална реализация в областта на екотуризма.

Учениците бяха насърчени да продължат да развиват езиковите си умения и да запазят интереса си към дивата природа.

Участниците в проект “Our Earth is our Responsibility” изказват най- искрените си благодарности към Нели Найденова, Деси Костадинова и Христо от фондация  „По-диви Родопи”.

Гимназистите отправят своите благодарности  към г-жа Живка Чакалова и г-жа Лидия Несторова, които откликнаха на отправените покани и се присъединиха към витруалното интервю, както и на г-ца Пламена Колязова за оказаната техническа помощ! Видео интервюто може да видите в екипа „ Нашата Земя е наша отговорност” в Teams!